Compass-Cluj
 
 

 

Compass

Sportklubunkat, Kiss Attila, László András, László Kálmán Barnabás, Májai Ferenc, Müller (Szőcs) Katalin, Simon (Friedmann) Krisztina, Zsigmond (László) Erika, Zsigmond István alapították 2001. december 13.-án.

Alapító okiratunk, több sportágra is kiterjed: tájfutás, turizmus, alpinizmus, barlangászás, kerékpározás, atlétika, sízés, korcsolyázás, sportlővészet, úszás, tenisz, asztalitenisz, kosárlabda, röplabda, kűzdősportok. Kezdeti éveinkben a fő tevékenységet a tájfutás képezi, hiszen alapító tagjaink és a klubhoz csatlakozó sportolók nagy része, a megszűnt " Clujana" és "Metalul Roşu" sportegyesületek tájfutó szakosztályainak tagjai voltak.

Sportolóink hosszú évtizedeken keresztűl a romániai tájfutók élvonalóhoz tartoztak, számtalan bajnoki címmel öregbítve a kolozsvári tájfutók hírnevét.

A Clujana turisztikai osztálya már 1957-ben elkezdte a versenyszerű turizmust a Bogdanovics Pállal az élen, míg a Metalul Roşu-nál Török Gábor volt az irányító.

A Clujana sportegyesület 1968-ban, Székely Zoltán kezdeményezésére, útjára indítja az Aranytájoló Kupát, mely verseny megrendezésének hagyományát a Compass Sportklub vette át.